Duurzaamheid

For a better future!

Wij gaan met jou voor het best mogelijke event. Dat betekend dat we een moment creëren om nooit te vergeten, maar niet ten koste van alles. Wij houden de footprint van onze events minimaal!

De keuze van onze leveranciers baseren wij op hun duurzaamheidsbeleid en ligging. Wij kiezen bewust voor lokale leveranciers om zo ook de CO2 uitstoot te verminderen.

Wij kiezen zoveel als mogelijk voor producten die het label ‘Erkend Streekproduct’ dragen.

Eat well do good!

Milieu

In 2015 heeft Nederland zich samen met 194 andere landen gecommitteerd aan de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen: de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze SDG’s zijn opgesteld voor overheden, bedrijven en burgers om te werken naar een duurzamere en inclusieve wereld in 2030. Ook ATB zet zich in om een bijdrage te leveren aan deze doelen. Dat uit zich in de keuzes die we maken op het gebied van leveranciers waarmee wij samenwerken en de producten en materialen die we gebruiken.

A little less meat

Ons menu is opgesteld uit 20% vis en vlees en 80% plantaardige seizoensproducten. We weten inmiddels allemaal dat de huidige productie van vlees en vis schadelijk is voor ons milieu. Daarom kiezen we voor wat minder vlees en vis en meer plantaardig, maar uiteraard blijven onze gerechtjes om je vingers bij af te likken.

Local rules

De inkoop van onze producten doen we lokaal. Het meeste halen we gewoon bij onze buurtjes; koffie van Brute Bonen, het brood van Lekker Brood, de groenten van Rechtstreex, het bier van Kompaan en de Gin van Hermit.

Werkprocessen

Ons afval wordt gescheiden aangeboden. In onze werkprocessen zijn regels opgenomen op over het scheiden van afval, het (onnodig lang) gebruik van apparatuur, voedselverspilling (inkooptechnisch) en waterverbruik.

No waste!

Om voedselverspilling tegen te gaan maken wij een realistische inschatting van de benodigde ingredienten voor het aantal gasten. En wij werken samen met onderstaande initiatieven.

Vers & Vrij

De stichting Vers & Vrij is een stichting die zich inzet tegen armoede en voedselverspilling. De ‘Vers & Vrij’ zijn vitrinekoelkasten, die in verschillende Haagse wijken bij buurtcentra worden neergezet.

Eén maal per dag worden de overgebleven bereide (vers)producten opgehaald, geseald en geplaatst in de vitrinekoelkasten. Iedereen die het nodig acht, is vrij om uit het koelkastje te halen waar hij behoefte aan heeft. Op deze manier gaan we voedselverspilling tegen én helpen we mensen die in zwaar weer zitten aan een gratis verse maaltijd.

Too Good To Go

Too Good To Go heeft als missie om iedereen te inspireren en te motiveren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling. Ze dromen van een planeet zonder voedselverspilling. Om van hun missie een realiteit te maken, moeten woorden in daden worden omgezet.

Het is daarom hun ambitie om op elke mogelijke manier bij te dragen aan het bouwen van een wereldwijde movement tegen voedselverspilling. Alleen door onze krachten te bundelen en samen te strijden tegen voedselverspilling, slagen we erin om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen.

 

Vervoer & beweging

ATB stimuleert het gebruik van fietsen en het OV.  Hiermee willen wij een CO2 besparing maken. Onze locaties beschikken over meerdere grote fietsenstallingen en de mogelijkheid tot de deelauto’s van Hely. Ook een Felyx scooter of Bondifiets is zo gepakt!

Daarnaast houdt  fietsen onze gasten fit! Vitaliteit stimuleren doen we ook door diverse vitale vergaderarrangementen aan te bieden in combinatie met de Brainbreak van de Yoga Fabriek of de Walk & Talk, een fijne wandelroute over de Binckhorst als break-out sessie of (lunch) pauze.

Samen met jou dragen wij graag een steentje bij aan een beter milieu. Doe je mee?