No waste!
Om voedselverspilling tegen te gaan maken wij een realistische inschatting van de benodigde ingredienten voor het aantal gasten. En wij werken samen met onderstaande initiatieven.
Vers & Vrij
De stichting Vers & Vrij is een stichting die zich inzet tegen armoede en voedselverspilling. De ‘Vers & Vrij’ zijn vitrinekoelkasten, die in verschillende Haagse wijken bij buurtcentra worden neergezet.
Eén maal per dag worden de overgebleven bereide (vers)producten opgehaald, geseald en geplaatst in de vitrinekoelkasten. Iedereen die het nodig acht, is vrij om uit het koelkastje te halen waar hij behoefte aan heeft. Op deze manier gaan we voedselverspilling tegen én helpen we mensen die in zwaar weer zitten aan een gratis verse maaltijd.
Too Good To Go
Too Good To Go heeft als missie om iedereen te inspireren en te motiveren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling. Ze dromen van een planeet zonder voedselverspilling. Om van hun missie een realiteit te maken, moeten woorden in daden worden omgezet.
Het is daarom hun ambitie om op elke mogelijke manier bij te dragen aan het bouwen van een wereldwijde movement tegen voedselverspilling. Alleen door onze krachten te bundelen en samen te strijden tegen voedselverspilling, slagen we erin om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen.